Goldberg Escape

Pig Newton

Duistere steam punk toestellen dagen je uit hun geheim te onthullen. Jij en je team moeten vertrouwen op je intelligentie en vindingrijkheid. Uniek aan deze kamer is dat er geen geschreven aanwijzingen zijn. Je zult, gewapend met alleen gezond verstand en trial and error, de soms tegennatuurlijke codes van deze kamer moeten kraken.

Moeilijkheidsgraad: goed te doen.
Taal: vrij van taal en dus door elke nationaliteit te spelen. Heel goed voor gemixte gezelschappen, toeristen en internationale studenten.

Archimedes' Dip

Je vindt met jouw team een verlaten kernonderzeeër. Er is hier iets heel erg mis gegaan. Hoe krijg je dit gevaarte weer aan de praat? De toestellen in de ruimte lijken niet van deze tijd en plek… Er wordt op je gerekend. Berg de onderzeeër en breng de bemanning in veiligheid. Je hebt een uur! Maar tijd is als water...

Moeilijkheidsgraad: medium.
Taal: teksten in de kamer zijn dubbel uitgevoerd: in Nederlands en Engels.

Kingdom Come

In de Britse industriële revolutie wordt de opstandige arbeider Ludd opgesloten door zijn door slaapgebrek waanzinnig geworden baas, Isambard Kingdom Brunel. Uiteindelijk zal het Ludd lukken om te ontsnappen, met de hulp van de illustere telefoniste Miss Wood. Op de valreep kunnen zij nog net wat aanwijzingen nalaten, zodat eenieder die hetzelfde lot treft, een betere kans heeft.

Let op: Goldberg heeft nog een Kingdom Come gebouwd. Die wordt gebruikt door Borgerswold Experience in Veendam.

Moeilijkheidsgraad: medium.
Taal: teksten in de kamer zijn dubbel uitgevoerd: in Nederlands en Engels.

Majorana Hide Out

De veelbelovende natuurkundige Ettore Majorana verdween in 1938. Wat is er met hem gebeurd? Was zijn ontdekking van het Majorana-deeltje het startpunt van een reis door tijd en ruimte? Schakelden de nazi’s hem misschien uit, omdat ze vreesden dat de geallieerden (of zelfs Mussolini) hen voor zouden zijn met de waterstofbom? Wellicht brengt deze Goldberg escape room het antwoord.

Moeilijkheidsgraad: pittig.
Taal: de kamer is uitsluitend in het Engels beschikbaar.